Nieuw Distributiecentrum Plus Deventer

Supermarkt Plus heeft haar nieuwe distributiecentrum in Deventer operationeel in gebruik genomen. Afgelopen nacht vertrokken dertien vrachtwagens en werden de eerste Plus- en Coop-supermarkten bevoorraad met verse producten vanuit het vers-dc, dat op 7 maart werd geopend.

Het nieuwe vers-dc, gelegen langs de A1, begint met de levering aan 49 winkels. Geleidelijk aan zullen de overige Plus- en Coop-winkels, die momenteel nog vanuit het oude distributiecentrum bevoorraad worden, volgen. Naar verwachting zullen in juli 230 supermarkten hun verse producten vanuit dit nieuwe centrum ontvangen. Terwijl de verse producten nu uit Deventer en Barendrecht komen, blijven de kruidenierswaren afkomstig uit de distributiecentra in Gieten en Oss. Het tijdelijke dc in Ittervoort, dat langer openbleef wegens problemen in Oss, sluit op 1 september definitief.

Tony Vendrig, directeur Supply Chain Plus: “De aanloop naar dit belangrijke moment is voorspoedig verlopen. Dat zorgde ervoor dat we volgens planning met deze eerste uitleveringen gestart zijn. Een mooi compliment voor het hele team, dat nu in een fijne werkomgeving de goederen nog efficiënter en verser bij de klant kan krijgen.”

Het nieuwe distributiecentrum in Deventer is drie keer zo groot als het huidige centrum elders in de stad, met een oppervlakte van 77.000 m2 op een terrein van 13 hectare. Het is daarmee drie keer zo groot als het huidige distributiecentrum. In het pand liggen 3.500 versproducten. Plus, de huurder van het gebouw, benut niet de volledige ruimte; er is ongeveer 15.000 m2 beschikbaar voor onderhuur.

In tegenstelling tot het dc in Oss, heeft Plus ervoor gekozen het centrum in Deventer niet te mechaniseren, hoewel dit in de toekomst mogelijk wel zal gebeuren indien nodig, aldus Björn Bertrand, de vastgoeddirecteur van Plus. Het gebouw is uitgerust met de nieuwste duurzaamheidsmaatregelen en heeft het Breeam Excellent-ontwerpcertificaat behaald. Een eigen zonne-energie-installatie met 14.000 zonnepanelen kan jaarlijks 7 miljoen kilowattuur aan elektriciteit genereren. De bouw van het distributiecentrum verliep volgens planning en werd voltooid in 18 maanden.

Deel:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere artikelen

Scroll to Top